Ailecek yenen güzel
bir yemek sonrası yanında çayla gidebilecek bir lezzet; şekerpare. Hemen
yapımına geçelim çok vaktinizi almayacağını umuyorum, şimdiden afiyet olsun.
Önce malzemelerimizi
hazır bulunduralım.
2 yumurta –bir
tanesinin sarısını üzeri için ayırın- 1 paket margarin, yarım bardak tozşeker,
yarım bardak irmik, kabartma tozu, vanilya, fındık ve aldığı kadar un. Şerbeti
için ise 3 bardak şeker, 4 bardak su ve yarım limonun suyu.
Malzemelerimizi bir
güzel karıştırıp hamur haline getiriyoruz. İstediğiniz boyutta yuvarladıktan
sonra üzerine yumurta sarısını da sürüp fındıkla süsleyebilirsiniz.
Şerbeti ise
kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ilave edin. Tatlı yiyin tatlı
konuşun(: