5 Temmuz 2012 Perşembe

Malzemeler;
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı su
Nane ve pul biber

Tereyağını eritin. Zeytinyağı ve soğanı da ekleyip kavurun. Daha sonra unu ilave edin ve kavurmaya devam edin. 6 bardak soğuk suyu da ekledikten sonra kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başlayınca mercimekleri koyun. Piştikten sonra blendırdan geçirin. Üzerine tekrardan 1 çorba kaşığı tereyağ eritip kırmızı pul biber ve naneyi de ekleyip çorbanın üzerine dökün ve çorbanız hazır. Afiyet şifa olsun (:
22:01 mor-mutfak
Malzemeler;
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı su
Nane ve pul biber

Tereyağını eritin. Zeytinyağı ve soğanı da ekleyip kavurun. Daha sonra unu ilave edin ve kavurmaya devam edin. 6 bardak soğuk suyu da ekledikten sonra kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başlayınca mercimekleri koyun. Piştikten sonra blendırdan geçirin. Üzerine tekrardan 1 çorba kaşığı tereyağ eritip kırmızı pul biber ve naneyi de ekleyip çorbanın üzerine dökün ve çorbanız hazır. Afiyet şifa olsun (:
Bu pastanın kekini gerçekten seviyorum, ayarında ve çok lezzetli bence;)

Pandispanyası için;
7 yumurta 
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 + 1/4 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı su
Kekini ıslatmak için;
1 su bardağı su
1-2 çorba kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket sade krem şanti
Çilek
Yapılışı;
Yumurtaların beyazlarını çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta pudra şekeri ile çırpın. İki karışımı birbirine ekleyin. Un nişasta ve kabartma tozunu eleyip iyice karıştırın. Yumurtaların üzerine dökün. Yarım çay bardağı suyu ilave edin. Yavaş bir şekilde karıştırın. Hamuru daha sonra yağlanmış bir kalıba dökün ve 5 dakika bekletin. Ben kalpli pasta kalıbı tercih ettm (: 175 derece fırın ayarında yarım saat pişirin. Bu arada pasta kremasını ve krem şantiyi hazırlayıp dolapta soğumaya bırakabilirsiniz. Kek piştikten sonra şekildeki gibi 3 parçaya bölün. Bu işlem için elektrikli bıçak kullanıyorum ayırması çok kolay oluyor:) 
Keki böldükten sonra en alttaki kısmı şekerli su ile ıslatın. Sonra pasta kremasını üzerine koyun. İsterseniz aralarına da çilek ya da çikolata parçaları koyabilirsiniz. Pastanın ikinci katını tekrar ıslatıp kremanın üzerini kapatın. Ve yine kremayı koyup pastanın son katını yerleştirin. Pastayı krem şanti ile süslemeden önce üzerini yine şekerli su ile nemlendirin. Süslemeyi çileklerle ve krem şantiyle dileğiniz gibi yapın. Ve pastanız hazır ;) Afiyet olsun...






20:04 mor-mutfak
Bu pastanın kekini gerçekten seviyorum, ayarında ve çok lezzetli bence;)

Pandispanyası için;
7 yumurta 
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 + 1/4 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı su
Kekini ıslatmak için;
1 su bardağı su
1-2 çorba kaşığı şeker
Üzeri için;
1 paket sade krem şanti
Çilek
Yapılışı;
Yumurtaların beyazlarını çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta pudra şekeri ile çırpın. İki karışımı birbirine ekleyin. Un nişasta ve kabartma tozunu eleyip iyice karıştırın. Yumurtaların üzerine dökün. Yarım çay bardağı suyu ilave edin. Yavaş bir şekilde karıştırın. Hamuru daha sonra yağlanmış bir kalıba dökün ve 5 dakika bekletin. Ben kalpli pasta kalıbı tercih ettm (: 175 derece fırın ayarında yarım saat pişirin. Bu arada pasta kremasını ve krem şantiyi hazırlayıp dolapta soğumaya bırakabilirsiniz. Kek piştikten sonra şekildeki gibi 3 parçaya bölün. Bu işlem için elektrikli bıçak kullanıyorum ayırması çok kolay oluyor:) 
Keki böldükten sonra en alttaki kısmı şekerli su ile ıslatın. Sonra pasta kremasını üzerine koyun. İsterseniz aralarına da çilek ya da çikolata parçaları koyabilirsiniz. Pastanın ikinci katını tekrar ıslatıp kremanın üzerini kapatın. Ve yine kremayı koyup pastanın son katını yerleştirin. Pastayı krem şanti ile süslemeden önce üzerini yine şekerli su ile nemlendirin. Süslemeyi çileklerle ve krem şantiyle dileğiniz gibi yapın. Ve pastanız hazır ;) Afiyet olsun...