31 Ocak 2013 Perşembe


Yoğurtlu olan her şeye bayılıyorum. Onlardan biri de işte bu! Patates havuç ve yoğurdun mükemmel uyumu:)


Malzemeler
5-6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet havuç
Tereyağ
Kırmızı pul biber
Nane
Tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt

Patatesleri soyup ikiye böldükten sonra tencerede haşlayın. Suyun miktarını patateslerin üzerini bir miktar geçecek kadar koyun. Tuzu ekleyin. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp püre haline getirin. Sıvıyağı da ekleyip karıştırın. Daha sonra havuçları rendeleyip yağda kızartın. Bundan sonrası size kalmış:) İster bir borcama koyar, isterseniz de bir kalıba koyup şekil verebilirsiniz. Ben püreyi ortası hafif çukur bir kek kalıbına koydum ve kolay çıkması için biraz dolapta beklettim. Daha sonra kalıptan çıkarıp ortasına havucu koydum ve servis yapmadan önce de üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirdim. Son olarak tereyağı kızdırdım ve pul biberi de ekleyerek üzerine döktüm. Ortaya da böyle bir şey çıktı, çok ta güzel oldu:)
23:20 mor-mutfak

Yoğurtlu olan her şeye bayılıyorum. Onlardan biri de işte bu! Patates havuç ve yoğurdun mükemmel uyumu:)


Malzemeler
5-6 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet havuç
Tereyağ
Kırmızı pul biber
Nane
Tuz
1 kase sarımsaklı yoğurt

Patatesleri soyup ikiye böldükten sonra tencerede haşlayın. Suyun miktarını patateslerin üzerini bir miktar geçecek kadar koyun. Tuzu ekleyin. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp püre haline getirin. Sıvıyağı da ekleyip karıştırın. Daha sonra havuçları rendeleyip yağda kızartın. Bundan sonrası size kalmış:) İster bir borcama koyar, isterseniz de bir kalıba koyup şekil verebilirsiniz. Ben püreyi ortası hafif çukur bir kek kalıbına koydum ve kolay çıkması için biraz dolapta beklettim. Daha sonra kalıptan çıkarıp ortasına havucu koydum ve servis yapmadan önce de üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirdim. Son olarak tereyağı kızdırdım ve pul biberi de ekleyerek üzerine döktüm. Ortaya da böyle bir şey çıktı, çok ta güzel oldu:)
Ailemizin vazgeçilmezi mozaik pastamız:)
Yapması da oldukça basit;


Malzemeler
3 paket pötibör bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket kakao
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Dilerseniz bir de ceviz içi ekleyebilirsiniz. 
Bisküvileri ufalayıp geniş bir kaba koyun. Üzerine sütü yağı ve kakaoyu da ekleyip karıştırın. Dilerseniz bir poşete yayıp elinizle yuvarlak şekil verebilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi bir kalıba koyabilirsiniz. Şekil verdikten sonra buzdolabında en az 3 saat bekletin. Servis yaparken üzerine hindistan cevizi de dökebilirsiniz. 

21:02 mor-mutfak
Ailemizin vazgeçilmezi mozaik pastamız:)
Yapması da oldukça basit;


Malzemeler
3 paket pötibör bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket kakao
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Dilerseniz bir de ceviz içi ekleyebilirsiniz. 
Bisküvileri ufalayıp geniş bir kaba koyun. Üzerine sütü yağı ve kakaoyu da ekleyip karıştırın. Dilerseniz bir poşete yayıp elinizle yuvarlak şekil verebilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi bir kalıba koyabilirsiniz. Şekil verdikten sonra buzdolabında en az 3 saat bekletin. Servis yaparken üzerine hindistan cevizi de dökebilirsiniz. 

29 Ocak 2013 Salı


Mutfağımızın vazgeçilmezi Tupperware ve mor aşkı:)
Süper şef ve çerezlik



 Baharatçık ve Oval set:)


Kristalin setimin gelmesini bekliyorum şimdi de:)
00:47 mor-mutfak

Mutfağımızın vazgeçilmezi Tupperware ve mor aşkı:)
Süper şef ve çerezlik



 Baharatçık ve Oval set:)


Kristalin setimin gelmesini bekliyorum şimdi de:)

21 Ocak 2013 Pazartesi


Malzemeler
Keki için;
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
Kabartma Tozu
Kekini ıslatmak için;
2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı kahve
Üzerini kaplamak için de kakao
 Önce yumurtayla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra unu,  nişastayı ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek hamurunu kelepçe kalıba yerleştirip 175 derecede pişirin.
Kreması için; 
200 gram labne peynir
2.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Vanilya
1 yumurta akı
Sütü, şekeri, unu ve vanilyayı çırpın. Orta ateşte pişirin. En son yumurta akını ekleyip mikserle çırpın. Muhallebi ılık hale geldikten sonra labneyi ekleyin ve yine mikserle karıştırın. 
Hazırlanan keki ikiye bölün. Bunun için ip kullanabilirsiniz çok güzel ve kolay bir şekilde ortadan ikiye ayrılıyor. İlk katını kahveli karışımla ıslatın. Üzerine labneli karışımı yayın. İkinci katı da ayın şekilde ıslattıktan sonra labneli karışımın üzerine yerleştirin. Son olarak kalan kremayla tiramisunun üzerini kaplayın ve servis yapmadan önce üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.

00:29 mor-mutfak

Malzemeler
Keki için;
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
Kabartma Tozu
Kekini ıslatmak için;
2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı kahve
Üzerini kaplamak için de kakao
 Önce yumurtayla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra unu,  nişastayı ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek hamurunu kelepçe kalıba yerleştirip 175 derecede pişirin.
Kreması için; 
200 gram labne peynir
2.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Vanilya
1 yumurta akı
Sütü, şekeri, unu ve vanilyayı çırpın. Orta ateşte pişirin. En son yumurta akını ekleyip mikserle çırpın. Muhallebi ılık hale geldikten sonra labneyi ekleyin ve yine mikserle karıştırın. 
Hazırlanan keki ikiye bölün. Bunun için ip kullanabilirsiniz çok güzel ve kolay bir şekilde ortadan ikiye ayrılıyor. İlk katını kahveli karışımla ıslatın. Üzerine labneli karışımı yayın. İkinci katı da ayın şekilde ıslattıktan sonra labneli karışımın üzerine yerleştirin. Son olarak kalan kremayla tiramisunun üzerini kaplayın ve servis yapmadan önce üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.

Puf pastayı daha önce de yapmıştım. Bir arkadaşımızın doğum günü için şeker hamuru kullanarak biraz renklendirelim dedik ve böyle birşey çıktı ortaya:)
Aynısından dayım için de yaptım bu akşam:) 
İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız!
Tarifi için buraya bakabilirsiniz. 


00:09 mor-mutfak
Puf pastayı daha önce de yapmıştım. Bir arkadaşımızın doğum günü için şeker hamuru kullanarak biraz renklendirelim dedik ve böyle birşey çıktı ortaya:)
Aynısından dayım için de yaptım bu akşam:) 
İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız!
Tarifi için buraya bakabilirsiniz. 


20 Ocak 2013 Pazar

Arkadaşımdan aldığım lezzetli bir kurabiye tarifi var şimdi de sırada;

Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Bir küçük paket kakao
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Malzemeleri sırayla derin bir kaba koyup yoğurun. Hamur hemen hazır hale geliyor zaten. Şekil verip 175 derece fırında pişirmeye bırakın. Ama gözünüz fırında olsun pişmesi çok vakit almıyor:) Afiyet olsun.

23:56 mor-mutfak
Arkadaşımdan aldığım lezzetli bir kurabiye tarifi var şimdi de sırada;

Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Bir küçük paket kakao
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Malzemeleri sırayla derin bir kaba koyup yoğurun. Hamur hemen hazır hale geliyor zaten. Şekil verip 175 derece fırında pişirmeye bırakın. Ama gözünüz fırında olsun pişmesi çok vakit almıyor:) Afiyet olsun.

İlk kez denedim, çok beğenildi ;)

Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 yumurta
Çörek Otu

Derin bir kaba ılık sütü ve mayayı alıp karıştırın. Sonrasında yağı tuzu ve şekeri ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyip karıştırın ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur kıvama gelince kapaklı bir kaba koyup sıcak bir yerde yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra tepsiyi yağlayıp şekil verin. Açmaların üzerine yumurtayı da sürüp çörek otu ile süsleyin. Afiyet olsun. 

23:45 mor-mutfak
İlk kez denedim, çok beğenildi ;)

Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 yumurta
Çörek Otu

Derin bir kaba ılık sütü ve mayayı alıp karıştırın. Sonrasında yağı tuzu ve şekeri ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyip karıştırın ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur kıvama gelince kapaklı bir kaba koyup sıcak bir yerde yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra tepsiyi yağlayıp şekil verin. Açmaların üzerine yumurtayı da sürüp çörek otu ile süsleyin. Afiyet olsun. 

Çoğumuzun severek yediği lezzet makarna salatası! Bir makarna canavarı olarak asla hayır diyemem:)
Yapımı oldukça kolay zaten. Ziyaretime gelen öğrencilerime hazırladım bugün:)

Malzemeler
1 paket dirsek makarna
8-10 adet kornişon turşu
200 gr garnitür
1 kutu konserve mısır
Yoğurt 
Mayonez
Kırmızı pul biber

Makarnayı pişirdikten sonra yoğurt, mayonez, garnitür,  küçük dilimler halinde kesilmiş turşuyu  ve mısırı ayrı bir kapta karıştırıp makarnaya ekleyin.  Arzu ederseniz servis yaparken de üzerine kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
23:36 mor-mutfak
Çoğumuzun severek yediği lezzet makarna salatası! Bir makarna canavarı olarak asla hayır diyemem:)
Yapımı oldukça kolay zaten. Ziyaretime gelen öğrencilerime hazırladım bugün:)

Malzemeler
1 paket dirsek makarna
8-10 adet kornişon turşu
200 gr garnitür
1 kutu konserve mısır
Yoğurt 
Mayonez
Kırmızı pul biber

Makarnayı pişirdikten sonra yoğurt, mayonez, garnitür,  küçük dilimler halinde kesilmiş turşuyu  ve mısırı ayrı bir kapta karıştırıp makarnaya ekleyin.  Arzu ederseniz servis yaparken de üzerine kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.