26 Temmuz 2014 Cumartesi


Yaz aylarının aranan içecekleri
 İşte ev yapımı konsantre limonata ve vişne suyu yapımı;

Limonata Malzemeleri;
 8 adet limon
3 su bardağı şeker
Ağız tadınıza göre su

Herkes limonatayı farklı yapar. Bir tanıdığımın fikriyle biraz daha pratik bir yolla yaptım:)

Önce limonları iyice yıkadım ve ikiye böldüm. Daha sonra yarım yarım kestiğim limonları katı meyve sıkacağına attım. Bu şekilde kabuğunun da suyu çıkmış oluyor ve lezzeti artıyor. Bütün limonları makinada sıktıktan sonra bir kapta şekerle karıştırdım ve dolaba kaldırdım. Servis yapacağım zaman sulandırıp ikram ettim. Suyu herkesin ağız tadına kalmış ne kadar isterseniz o kadar yoğun koyabilirsiniz. Bu şekilde konsantre limonata yapmış oldum ve içen herkes çok beğendi, siz de deneyin:)

Vişne suyuna gelince; Malzemeler;
1 kg vişne
Üzerine hafif çıkana kadar su
4 su bardağı şeker
Bir adet limonun suyu

Vişneleri tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra vişneleri süzün.  Şekeri ve limon suyunu ekledikten sonra tekrar kaynatmaya başlayın. Kıvamı hafif koyulaşana kadar kaynasın. Konsantre vişne suyu hazıırr! Sürahiye koyup soğumaya bırakın ve içeceğiniz zaman istediğiniz miktarda su ile sulandırın. Afiyet şifa olsun;)
 Son bir şey daha! İkram edeceğim zaman bu şekilde buz küpleri yapmıştım vişne suyundan. Her birinin içinde birer vişne var. Sizde dilerseniz böyle bir sunum yapabilirsiniz (:



23:14 mor-mutfak

Yaz aylarının aranan içecekleri
 İşte ev yapımı konsantre limonata ve vişne suyu yapımı;

Limonata Malzemeleri;
 8 adet limon
3 su bardağı şeker
Ağız tadınıza göre su

Herkes limonatayı farklı yapar. Bir tanıdığımın fikriyle biraz daha pratik bir yolla yaptım:)

Önce limonları iyice yıkadım ve ikiye böldüm. Daha sonra yarım yarım kestiğim limonları katı meyve sıkacağına attım. Bu şekilde kabuğunun da suyu çıkmış oluyor ve lezzeti artıyor. Bütün limonları makinada sıktıktan sonra bir kapta şekerle karıştırdım ve dolaba kaldırdım. Servis yapacağım zaman sulandırıp ikram ettim. Suyu herkesin ağız tadına kalmış ne kadar isterseniz o kadar yoğun koyabilirsiniz. Bu şekilde konsantre limonata yapmış oldum ve içen herkes çok beğendi, siz de deneyin:)

Vişne suyuna gelince; Malzemeler;
1 kg vişne
Üzerine hafif çıkana kadar su
4 su bardağı şeker
Bir adet limonun suyu

Vişneleri tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra vişneleri süzün.  Şekeri ve limon suyunu ekledikten sonra tekrar kaynatmaya başlayın. Kıvamı hafif koyulaşana kadar kaynasın. Konsantre vişne suyu hazıırr! Sürahiye koyup soğumaya bırakın ve içeceğiniz zaman istediğiniz miktarda su ile sulandırın. Afiyet şifa olsun;)
 Son bir şey daha! İkram edeceğim zaman bu şekilde buz küpleri yapmıştım vişne suyundan. Her birinin içinde birer vişne var. Sizde dilerseniz böyle bir sunum yapabilirsiniz (:



14 Temmuz 2014 Pazartesi



   
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Bir adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Ceviz ici

Öncelikle yumurta ve sekeri cırpın. Daha sonra sırasıyla süt sıvıyağ un limon kabugu rendesi kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip çırpın.
Son olarak istediginiz miktarda ceviz ici koyup kaşıkla hafif karıştırın. Koyacagınız kabı yaglamayı unutmayın;)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun. Üzeri pembelesince pisip pismedigini kpntrol edin. (Bıcak veya kürdanla bakabilirsiniz)
Ve kekimiz hazır! Son olarak kalıptan cıkan keki pudra sekeri ve limon dilimleriyle süsleyin. Afiyet olsun;) 
17:28 mor-mutfak


   
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Bir adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Ceviz ici

Öncelikle yumurta ve sekeri cırpın. Daha sonra sırasıyla süt sıvıyağ un limon kabugu rendesi kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip çırpın.
Son olarak istediginiz miktarda ceviz ici koyup kaşıkla hafif karıştırın. Koyacagınız kabı yaglamayı unutmayın;)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun. Üzeri pembelesince pisip pismedigini kpntrol edin. (Bıcak veya kürdanla bakabilirsiniz)
Ve kekimiz hazır! Son olarak kalıptan cıkan keki pudra sekeri ve limon dilimleriyle süsleyin. Afiyet olsun;)