21 Ocak 2013 Pazartesi

Posted by jinson on 00:29 No comments

Malzemeler
Keki için;
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
Kabartma Tozu
Kekini ıslatmak için;
2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı kahve
Üzerini kaplamak için de kakao
 Önce yumurtayla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra unu,  nişastayı ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek hamurunu kelepçe kalıba yerleştirip 175 derecede pişirin.
Kreması için; 
200 gram labne peynir
2.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Vanilya
1 yumurta akı
Sütü, şekeri, unu ve vanilyayı çırpın. Orta ateşte pişirin. En son yumurta akını ekleyip mikserle çırpın. Muhallebi ılık hale geldikten sonra labneyi ekleyin ve yine mikserle karıştırın. 
Hazırlanan keki ikiye bölün. Bunun için ip kullanabilirsiniz çok güzel ve kolay bir şekilde ortadan ikiye ayrılıyor. İlk katını kahveli karışımla ıslatın. Üzerine labneli karışımı yayın. İkinci katı da ayın şekilde ıslattıktan sonra labneli karışımın üzerine yerleştirin. Son olarak kalan kremayla tiramisunun üzerini kaplayın ve servis yapmadan önce üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.

Categories: , , , ,

0 yorum: