Herkesin bildiği ve
genelde sevdiği kısırı farklı bir yöntemle sunmak ister misiniz?
Önce kısırı
hazırlayalım:
Bulgurumuzu suda
bekletip yumuşattıktan sonra bir tavaya yağımızı soğanımızı alalım. Onlar
kavruladursun biz de bir yandan biberleri doğrayalım ve soğanın üzerine
ekleyelim. Sonra göz kararı tuzunu, biber salçasını ve domates salçasını ilave
edelim. Son olarak karışımı bulgurla birleştirip maydanoz ve yeşil soğanla
karıştıralım. Daha sonra 8–10 tane domatesi alıp ortadan ikiye bölelim.
İçlerini oyup kısırla dolduralım ve servis tabağına dizelim. Görsel açıdan
farklılık kazanan kısırı şimdi misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet
olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder