· 1 paket kakao
·
1 paket tereyağı (250gr), oda
sıcaklığında
·
2 bardak toz şeker
·
3 yumurta
·
2 yemek kaşığı vanilya
·
4 bardak (1lt) un
·
1 tatlı kaşığı karbonat
·
1 tatlı kaşığı tuz
Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar
çırpın. Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave
ederek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu
karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse
azar azar un ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın. Hamurları
yarım saat buzdolabında bekletin.
Hamurları
dolaptan çıkardıktan sonra merdaneyle açıp şerit şerit kesin. Bir şerit
kakaolu bir şerit sade hamuru yan yana ve üst üste koyun.
Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak
genişliğinde kalıplar kesin
Fırını 180C'ye getirin. Kalıpları yağlı
kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika
tepsinin üzerinde soğutun.
0 yorum:
Yorum Gönder