25 Nisan 2012 Çarşamba

Posted by jinson on 20:19 No comments


·       1 paket kakao
·         1 paket tereyağı (250gr), oda sıcaklığında
·         2 bardak  toz şeker
·         3 yumurta
·         2 yemek kaşığı vanilya
·         4 bardak (1lt) un
·         1 tatlı kaşığı karbonat
·         1 tatlı kaşığı tuz
Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların 2 tanesini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kabın içinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin. Eğer un çok az geldiyse azar azar un ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırın. Hamurları yarım saat buzdolabında bekletin.
Hamurları dolaptan çıkardıktan sonra merdaneyle açıp şerit şerit kesin. Bir şerit kakaolu bir şerit sade hamuru yan yana ve üst üste koyun.
Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesin
  Fırını 180C'ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında  pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. 


Categories: , ,

0 yorum: