24 Nisan 2012 Salı

Posted by jinson on 00:46 No comments

     

Böreği kim sevmez ki? Şimdi yazacağım tarifi hem lezzet hem de görünüş olarak beğeneceğinizi düşünüyorum. 2–3 adet kuru soğanı doğrayıp kıymayla kavuruyoruz. Kıymanın miktarı size kalmış. Ne kadar fazla yapacağınıza bağlı. Üzerine biraz da baharat ekliyoruz. Kıyma olduktan sonra ayrı bir yerde 3–4 adet patatesi haşlıyoruz. Daha sonra ikisini birbirine karıştırıyoruz ve böreğin içi hazır oluyor. Yufka da 4 tane yeterlidir. Yufkaları üçgen şeklinde keserek sarmaya hazır hale getiriyoruz. İçi için yumurta, süt ve yağ hazırlıyoruz. Börekleri küçük gül şeklinde yapıyoruz. Sonra bir tavaya yağ kızdırıp börekleri kızartmaya başlıyoruz. Böreklerimiz kızardıktan sonra üzerine biraz yoğurt gezdiriyoruz. Ve son aşama olarak ta yine biraz yağ kızdırıp kırmızı ve pul biber ekliyoruz. Bunu da böreğin üzerine gezdirdikten sonra afiyetle yiyoruz.  (:

Categories:

0 yorum: