Böreği kim sevmez ki?
Şimdi yazacağım tarifi hem lezzet hem de görünüş olarak beğeneceğinizi
düşünüyorum. 2–3 adet kuru soğanı doğrayıp kıymayla kavuruyoruz. Kıymanın
miktarı size kalmış. Ne kadar fazla yapacağınıza bağlı. Üzerine biraz da baharat
ekliyoruz. Kıyma olduktan sonra ayrı bir yerde 3–4 adet patatesi haşlıyoruz.
Daha sonra ikisini birbirine karıştırıyoruz ve böreğin içi hazır oluyor. Yufka
da 4 tane yeterlidir. Yufkaları üçgen şeklinde keserek sarmaya hazır hale
getiriyoruz. İçi için yumurta, süt ve yağ hazırlıyoruz. Börekleri küçük gül
şeklinde yapıyoruz. Sonra bir tavaya yağ kızdırıp börekleri kızartmaya
başlıyoruz. Böreklerimiz kızardıktan sonra üzerine biraz yoğurt gezdiriyoruz.
Ve son aşama olarak ta yine biraz yağ kızdırıp kırmızı ve pul biber ekliyoruz.
Bunu da böreğin üzerine gezdirdikten sonra afiyetle yiyoruz. (:
Categories: soslu börek
0 yorum:
Yorum Gönder