Düşünün bi, yazın ortasında kavurucu sıcaklıklardan
bunaldığınız bir an. Dışarı çıksan nem, evde otursan can sıkıntısı. Şöyle serin
birşeyler olsa da içsem en doğalından dediğiniz anlar olur mutlaka. İşte aklımıza bi limonata gelir o zaman. Hiç
üşenmeyin ve kalkın kendinize bir serinlik yapıverin. Kolay ve lezzetli hem de
tam kıvamında limonata nasıl mı yapılır? Hemen anlatayım;
10 tane limon
2.5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1-2 tutam nane
* Efendim önce limonların dışlarını güzelce yıkıyoruz ardından kabuklarını rendeliyoruz. Sularını da bir güzel sıktıktan sonra limon suyu ve posalarını derin bir cam kaseye alıyoruz.
*Bu arada da bir tencereye su, şeker ve rendelenen limon kabuklarının yarısını koyarak kaynatıyoruz.
*Kaynamış şerbeti limon suyu ve posalarının olduğu cam kaseye boşaltıyoruz. Soğuyunca naneyi de ilave ederek kasenin ağzını streç ile kapatıp 12 saat bekletiyoruz. (ben o kadar bekleyemem diyorsanız benim gibi istediğiniz zaman çıkarabilirsinizJ )
*12 saat sonra limonatayı bir sürahiye süzüyoruz ve buzdolabında soğutmaya bekletiyoruz. Servis yapacağımız zaman soğuk su ilave edip afiyetle içiyoruuz. Ayrıca buz, limon dilimi ve bir yaprak nane ile süsleyerek ikram edebilirsiniz ki şık bir görüntü için tavsiye edilir.Haydin afiyet şeker olsun! Serin olsun...
2.5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1-2 tutam nane
* Efendim önce limonların dışlarını güzelce yıkıyoruz ardından kabuklarını rendeliyoruz. Sularını da bir güzel sıktıktan sonra limon suyu ve posalarını derin bir cam kaseye alıyoruz.
*Bu arada da bir tencereye su, şeker ve rendelenen limon kabuklarının yarısını koyarak kaynatıyoruz.
*Kaynamış şerbeti limon suyu ve posalarının olduğu cam kaseye boşaltıyoruz. Soğuyunca naneyi de ilave ederek kasenin ağzını streç ile kapatıp 12 saat bekletiyoruz. (ben o kadar bekleyemem diyorsanız benim gibi istediğiniz zaman çıkarabilirsinizJ )
*12 saat sonra limonatayı bir sürahiye süzüyoruz ve buzdolabında soğutmaya bekletiyoruz. Servis yapacağımız zaman soğuk su ilave edip afiyetle içiyoruuz. Ayrıca buz, limon dilimi ve bir yaprak nane ile süsleyerek ikram edebilirsiniz ki şık bir görüntü için tavsiye edilir.Haydin afiyet şeker olsun! Serin olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder