Her ne kadar adı
kandil simidi de olsa ben kurabiye kalıplarıyla şekil verdiğim için pek simit
görünümlü olmayan, yapmaktan zevk aldığım tarif;
Her zaman yaptığım
gibi önce malzemelerin hepsini tezgâha dizdim;
*250 gr margarin
*1 çay bardağı çiçek
yağı
*1 tatlı kaşığı toz
şeker
*6 çorba kaşığı
yağurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma
tozu
*2 tatlı kaşığı
mahlep (olmazsa olmaz)
*1 adet yumurta
Aldığı kadar un ve
susam
Öncelikle karıştırma
kabımıza sıvı yağı, margarini, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri, kabartma tozunu ve
tuzu ekleyip karıştırdım. Aldığı kadar unu ilave edip parmaklarım yorgunluktan
isyan edinceye kadar bi güzel yoğurdum. Yoğurdum ki hamuru güzel olsun değil
mi? Başta da dediğim gibi şekil olarak simidi tercih etmedim evet adı kandil
simidi ama kalıplarla yapmak daha kolay ve hoş görünüyor. (şekilde olduğu
gibi=))
Şekil verdikten sonra
yumurta ve susamla ve yahut çörek otuyla süsledim. Yağlanmış tepsiye dizip 180
derece fırında pişmeye bıraktım gitti. Mmmm kokusunu şimdiden alır
gibiyim…Haydin mutfağa, kolay gele…
Categories: kandil simidi, tuzlu kurabiye
0 yorum:
Yorum Gönder