3 Mayıs 2012 Perşembe

Posted by jinson on 20:10 No comments
Keki için; 
4 yumurta 
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kakao
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Kreması; 
50 gr margarin
Yarım su bardağı un
1 kaşık nişasta
Yarım su bardağı şeker
Yarım litre süt
Vanilya
Süslemek için; çilek veya muz


İlk önce keki hazırlayın. Yumurtaların beyazıyla şekeri çırpıp daha sonra sarısını ve diğer malzemeleri de koyup karıştırın. Keki pişirmeye bırakıp kremayı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Margarin un ve nişastayı kavurun. Diğer malzemeleri de ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin. Daha sonra çay bardağını bastırıp kekten yuvarlak parçalar çıkarın. Kekin kalan kısımlarını da ufalayın. Kestiğiniz yuvarlak kek parçalarını üzerini ister muzla ister çilekle süsledikten sonra kremayla kapatın. Kremanın üzerini ufalanmış kek parçalarıyla kaplayın. Elinizde yuvarlayıp düzeltin. Aynı işlemi hepsine uygulayın.  
Categories: ,

0 yorum: