21 Haziran 2012 Perşembe

Posted by jinson on 22:39 No comments
Hem pratik hem lezzetli atıştırmalık mücver var şimdi sırada:) 

Malzemelerimiz; 
3-4 adet orta boy kabak
2 yumurta
Taze soğan
Dere otu
Taze nane
3-4 fincan un
Yağ, tuz
Yapılışı; 
Önce kabakları soyup rendeleyin. Kabağı rendeledikten sonra suyunu akıtması için biraz süzgeçte bekletin. (çok fazla suyu çıktığı için bekletmekte fayda var)  İstediğimiz miktarda taze soğanı dere otunu ve taze naneyi  ince ince doğrayıp kabağa ekleyin.Daha sonra yumurtayı unu ve tuzu da üzerine ekleyip karıştırın. Tavada yağı kızdırıp kaşık yardımıyla karışımı tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın. 
Not: Yanında yoğurt güzel gidiyor ;)

Categories: , , ,

0 yorum: